Welkom op de website van HuurdersOrganisatie Scheemda,
kortgezegd
HOS
.

HOS behartigt de belangen van alle huurders van woningbouwcorporatie Acantus. Dat zijn dus de bewoners van de 763 woningen die Acantus in de gemeente Scheemda beheert. HOS is een organisatie en heeft op dit moment ongeveer 763 leden.

 


Betreft : folder “Regelingen voor het aardbevingsgebied en afspraken over de versterkingsoperatie”, welke gericht was aan de inwoners van Midwolda, Oostwold en Scheemda.

Beste huurders van Acantus,           SCHEEMDA, 28.07.2021

Huurdersorganisatie Scheemda ( HOS ) behartigt de belangen van de huurders van Acantus in Scheemda, Nieuw Scheemda, Heiligerlee en Westerlee.

Ter verduidelijking het volgende :

Het rijk heeft vorig jaar afgesproken dat de huurders in het aardbevings- gebied waar een waardedalingsregeling geldt, een vergoeding krijgen. Dit gebied is nog aangevuld met 3 postcodes in de gemeente Oldambt, n.l.: 9679, 9681 en 9682, waaronder dus ook de huurders van Scheemda.

De subsidieregeling gaat in per 1 juli, vanaf dat moment kan Acantus de aanvraag voor deze vergoeding ook pas doen. Zodra het geld binnen is zal Acantus de uitbetaling regelen. Dit zal dan in het najaar gaan plaatsvinden.

De huurders ontvangen dit automatisch op hun rekening.

De HOS is blij met deze regeling van het rijk en wil jullie dan ook via deze weg hiervan op de hoogte brengen en houden.
Bij vragen kunnen jullie terecht bij een van onderstaande bestuursleden.

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van HOS

Siena Engels – voorzitter
Hans Appel – secretaris
Anneke Meijer – penningmeester
Jeroen Postma - bestuurslid